Monday - Friday 8:00 - 16:30 Office Ferhadija 27, 71000 Sarajevo

07.09.2022.


Jučer smo u Verlab Institutu ugostili dekana Pomorskog fakulteta (PFK) Univerziteta u Crnoj Gori, prof.dr Špiru Ivoševića. Nakon kratkog razgledavanja Instituta i laboratorije upriličen je sastanak sa istraživačkim timom Instituta koji radi na razvoju rješenja baziranih na vještačkoj inteligenciji.

Oblast brodogradnje i pomorske industrije nije imuna na primjenu informacionih tehnologija, ali i inovativnih rješenja baziranih na vještačkoj inteligenciji. Prednosti primjene vještačke inteligencije u pomorskoj industriji ogledaju se između ostalog i u mogućnosti predviđanja kvarova opreme u stvarnom vremenu. Ova oblast pruža mnogo mogućnosti za suradnju istraživačkih timova dvije ustanove.

S ciljem jačanja suradnje istraživačkih timova, na sastanku je potvrđeno učešće istraživačkog tima Verlab Instituta na drugoj MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI POMORSKIH NAUKA U KOTORU (KIMC) koja se održava od 27. do 30. novembra, 2022. godine.

Više informacija o samoj konferenciji: https://www.kimc.ucg.ac.me/

 

ABOUT US RESEARCH PUBLICATION NEWS CONTACT

Verlab Research Institute for biomedical engineering, medical devices and artificial intelligence

Ferhadija 27, 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina +387 (33) 56 95 40 info@verlabinstitute.com

Verlab Institute is certified by ISO 21001

Quality Policy

Cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it